Komunitné centrum v Roškovciach spolupracuje aj s pražskými študentmi romistiky

28.02.2007 Levoča

Roškovce 28. februára (TASR) - Komunitné centrum v Roškovciach v okrese Levoča za rok svojho pôsobenia oslovilo množstvom aktivity najmä deti. Žiaci a ich ro...
Roškovce 28. februára (TASR) - Komunitné centrum v Roškovciach v okrese Levoča za rok svojho pôsobenia oslovilo množstvom aktivity najmä deti. Žiaci a ich rodičia osobitne oceňujú neformálnu školskú družinu, kde sa môžu deti pripravovať na vyučovanie a robiť si domáceho úlohy.

Zaujímavosťou je spolupráca centra so študentmi romistiky z pražskej Karlovej univerzity, ktorí pomáhajú deťom najmä počas letných prázdnin. Nacvičujú s nimi napríklad tanečné vystúpenia.
Centrum získalo od svojho vzniku koncom februára 2006 niekoľko grantov, čo umožnilo rozvíjať umelecké nadanie detí či rozširovať ich vedomosti o Afrike v rámci projektu Rómske deti adoptujú Afriku. Na diaľku si adoptovali Ibrahima Mohameda z Kene a veľa sa naučili o podmienkach života na africkom kontinente.
Medzi úspešné aktivity jubilujúceho Komunitného centra patrí tiež divadelný krúžok, ktorého členovia sa predstavili na festivale podporenom Ministerstvom kultúry SR. Zariadenie ponúka deťom spoločenské hry, v lete stanovačku a poznávacie výlety do okolia.
Komunitné centrum v Roškovciach prevádzkuje slovenská pobočka českej mimovládnej organizácie Člověk v tísni. V súčasnosti centrum zamestnáva troch pracovníkov, z nich dvaja sú z miestnej rómskej komunity.
 

Vyberte región